16 Temmuz 2017 Pazar

ORDU MESUDİYE YARI MARATONU 2017 / 11

Ordu Mesudiye Yarı Maratonu Ödül Töreni deyince aklıma  Sevgili Zeynep SAVCI Hanım'ın "KADIN" vurgusu aklıma geliyor ve kendisini tebrik etmekten kendimi alamıyorum; bu konudaki farkındalığı, kararlılığı ve duygularıma da tercüman olmasından dolayı. 

"Kadın" sözünü fazla cinsiyet vurgusu olarak bulanlara seslenmek istiyorum. Biz KADINLAR yemek yerken de, yemek yaparken de, seyahat ederken de, birileriyle sohbet ederken de, konuşurken de, ağlarken ve gülerken...vb kısaca hayatın tüm evrelerinde en az seviştiğimiz zaman kadar KADINız.  "Durun ben bir cinsiyetimi bırakayım kenara da hayatıma o şekilde devam edeyim" demek gibi bir lüksümüz yok. Tıpkı erkeklerin cinsiyetine ara veremedikleri gibi.

Toplumun bir yarısı (kadınlar) diğer yarısını doğurur, doyurur, büyütüp bir noktaya getirir.Sonra geldikleri o noktada Kadınlara karşı tutundukları gizli ya da açık düşmanlıklar var ya, akıl alır gibi değil. Hele de kadının kadına olan zulmü, anlayışsızlığı ve hasedi ayrı bir sorun.  Bir yerde büyük yanlışlıklar yaptığımız çok açık ve düzeltmek için 2 cinsin de elele  vermesi şart görünüyor.
Gelin hep birlikte daha güzel günler için kullandığımız sözcüklerden, yapıp ettiklerimize kadar her şeyde biraz daha özen göstererek Dünya'yı daha yaşanır bir yer haline getirelim.

Hepinize keyifli seyirler diliyorum...























































































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder